Terenski viličar je vrsta viličarja, ki uporablja za delo dve gonili (vilice) za dvigovanje in prenašanje tovora, ki ga težko dosežemo. Takšna vrsta viličarja je primerna za delo na najrazličnejših podlagah, od neravnih, grobih, asfaltiranih - neasfaltiranih in neutrjenih blatnih površinah, za prenašanje težkih tovorov.

V naši ponudbi boste zasledili terenske viličarje blagovne znamke Manitou, ki so izredno vzdržljivi in robustni stroji z vgrajenimi motorji Perkins izpeljank in jeklenimi močnimi vilicami. Ti se lahko praktično poistovetijo s teleskopskimi viličarji Dieci. Združujeta ju napredni motorji in močna konstrukcija, ki je praktično neuničljiva.


Za kaj in koga je primeren terenski viličar?


Terenski viličar je, kot pove že samo ime, prilagodljiv viličar, ki ga uporabljamo na terenu, za dvigovanje, prenašanje in sam transport različnih materialov.


Veliko se uporablja v notranjih in zunanjih skladiščih; na žagah za transport hlodovine; gradbiščih za razvoz in prenašanje raznih materialov, prav tako na kmetijah, ipd. Njegova največja odlika je stabilnost, katero lahko doseže s svojo funkcionalno obliko ter močnimi stranskimi oporniki, ki poskrbijo za še varnejšo in naprednejšo uporabo.


Takšen terenski viličar lahko vozi tovor težek od 1200 kg do 5000 kg.